Koka grīdas segumi

Koka grīdas segums ikvienai telpai piešķir ekskluzīvu pievienoto vērtību. Izvēlieties kādu no plašajām iespējām – ozolkoka grīda, eksotisko kokšņu grīda, masīvkoka parkets, vairogparkets vai dēlīšu parkets. Visi šie koka grīdas segumu veidi pieejami dažādās toņu, izmēru un formu variācijās.

Parketa funkcionālā un vizuālā daudzveidība ļauj to izmantot dažādām telpām un mērķiem – gan dzīvojamām, gan sabiedriskām telpām, darba kabinetiem vai sporta zālēm.

Reaton piedāvājumā atradīsiet Coswick, Design Parquet, Boen, Tarkett, Grabo, Reinlein ražotos grīdas segumus – ieskatieties katalogos un iepazīstieties ar daudzveidīgajām iespējām!

 

Dažādi koka grīdas seguma veidi – izvēlieties piemērotāko!

Ja vēlaties savā mājoklī vai uzņēmumā ienest omulīgu, taču vienlaikus arī ekskluzīvu sajūtu, tad koka grīdas segums ir viens no veidiem, kā šo mērķi sasniegt.

Šobrīd pieejami dažādi koka grīdas seguma veidi, ļaujot izvēlēties labāko un piemērotāko risinājumu katrā telpā un interjerā.

Mūsu piedāvājumā ir parkets garajos dēļos, angļu un franču skujiņā, dažādās ģeometriskās formās, gatavos kvadrātos. Populārs risinājums ir ozola parkets – gan lakots, gan eļļots, ar un bez gropēm.

Trīsslāņu parkets

Viens no plašāk izmantotajiem variantiem ir trīsslāņu parkets, kas, kā jau vēstī tā nosaukums, sastāv no trīs slāņiem. Katrs no tiem pilda kādu svarīgu funkciju.

Apakšējā kārta, kas visbiežāk izgatavota no plāna finiera, nodrošina grīdas seguma stabilitāti un notur vidējo slāni. Parketa vidējais slānis ierasti tiek izgatavots no nelieliem dēlīšiem, kas novietoti perpendikulāri apakšējam un virsējam slānim. Šī kārta neļauj deformēties augšējam slānim. Parketa virsējais slānis, savukārt, nosaka grīdas seguma izskatu un lielā mērā arī veido parketa izmaksas.

Būtiskākās trīsslāņu parketa priekšrocības ir daudzveidīgas dizainu iespējas un salīdzinoši vienkārša ieklāšana. Šāds variants labi noderēs gan ja vēlaties visā mājā ielikt parketu vai arī plānojat tikai guļamistabas interjeru.

Divslāņu parkets

Plānojot viesistabas interjeru, visbiežāk tiek izvēlēts divslāņu parkets. Šis grīdas segums veidots no diviem slāņiem – augšējā un apakšējā. Apakšējā kārta visbiežāk veidota no saplākšņa, ozolkoka vai priedes. Savukārt parketa virsējais slānis visbiežāk veidots no cēlkoka.

Divslāņu parkets pieejams dažādos variantos – tas var būt veidots gan no nelieliem dēlīšiem, ko var klāt gan taisnā, gan skujiņu rakstā, gan platiem un gariem dēļiem. Dēlīšu biezums, savukārt, ir no 10 līdz 20 mm (virsējā slāņa biezums attiecīgi – 1,5 līdz 6 mm). Der ņemt vērā, ka parketa biezumam izšķiroša nozīme ir tad, kad tiek plānots ierīkot apsildāmas grīdas – plānākam parketam ir labāka siltumvadāmība.

Būtisks divslāņu parketa pluss – tam ir augsta noturība pret klimatiskajām izmaiņām, līdz ar to ir mazāks risks, ka mitra vai sausa laika ietekmē tas deformēsies. Jāuzsver arī daudzveidīgās dizaina iespējas, kas ļauj izveidot interjera prasībām atbilstošu grīdas segumu.

Masīvkoka parkets

Klasiska vērtība ar senu vēsturi – masīvkoka parkets. Populārākie varianti ir ozolkoka un oša parkets. Arī šajā gadījumā pieejami gan mazi parketa dēlīši, gan lieli dēļi. Tie ir veidoti no viengabala koka.

Būtiskākā masīvkoka parketa priekšrocība ir tā atjaunošanas iespējas. Šī iemesla dēļ šāds risinājums plaši tiek izmantots sabiedriskās vietās ar lielu grīdas noslodzi. Kvalitatīvs masīvkoka parkets ir labs ilgtermiņa ieguldījums, tomēr jārēķinās, ka mitruma ietekmē tas var deformēties.

Mūsu piedāvājumā ir arī dažādu eksotisko koku parkets, kas tiek izgatavots pēc pasūtījuma. Tā ir iespēja veidot unikālu telpas vidi, atbilstoši individuālām vēlmēm un prasībām.

 

Parketa vizuālā un funkcionālā daudzveidība

Gan parketa vizuālās, gan funkcionālās īpašības ir atkarīgas no tādiem faktoriem, kā koka šķirne, materiāla apstrādes veids, koksnes klasifikācija, kā arī ieklāšanas un ekspluatācijas noteikumi.

Kvalitatīva parketa izgatavošanā visbiežāk tiek izmantoti lapu koki, kas ir cietāki, ar plašākām toņu un tekstūru variācijām. Izvēloties vēlamo parketa toni, jārēķinās, ka laika gaitā – gaisa mitruma un UV starojuma ietekmes rezultātā – krāsas tonis var mainīties, kļūt gaišāks vai tumšāks.

Parketa vizuālās īpašības atkarīgas arī no koksnes ieguves, apstrādes un veida. Dažādi griezuma veidi vairāk ietekmē no vietējiem lapu un skuju kokiem iegūto, mazāk – eksotisko un citos reģionos iegūto koksni.

Reaton speciālisti palīdzēs Jums izvēlēties katrai telpai atbilstošāko risinājumu. Sniegsim konsultācijas par parketa veidiem, dizainiem, ieklāšanas un kopšanas prasībām. Pie mums pieejams arī izvēlētā parketa ieklāšanas pakalpojums.

Kontakti

Reaton apdares materiālu veikals: Čiekurkalna 2.līnija 74, Rīga, LV-1026

Rādīt ceļu +371 25777771 apdare@reaton.lv

Reaton apdares materiālu veikala darba laiks:

P-P: 09:00-18:00

S: 10:00-16:00

Sv: slēgts.

mc2 interjera un delikatešu centrs: Krasta iela 68a, Rīga, LV-1019

Rādīt ceļu +371 29723232 (Galleria); +371 20405577 (Decorum) decorum@mc2.lv

mc2 interjera un apdares materiālu nodaļu darba laiks:

P-S: 10:30-19:00
Sv: slēgts.

Pieteikties jaunumiem