Mīkstie grīdas segumi

Grīda ir gan svarīga interjera dizaina sastāvdaļa, gan telpas funkcionālais pamats. Telpas funkcijām un interjeram atbilstošs grīdas segums nodrošina vajadzīgo komfortu un ir labs ilgtermiņa risinājums.

Reaton piedāvājumā atradīsiet dažāda veida grīdas segumus. Izvērtējiet, kurš no variantiem būs vairāk piemērots konkrētās telpas funkcijām un Jūsu dzīvesveidam. Ja nepieciešams, konsultējieties ar mūsu speciālistiem, kuri palīdzēs izvēlēties prasībām atbilstošāko risinājumu.

 

Mīkstie grīdas segumi

Viena no populārākajām izvēlēm ne vien mājokļos, bet arī viesnīcās un citās sabiedriskās telpās, ir mīkstais grīdas segums. Tas telpā rada omulīgu sajūtu, turklāt šobrīd mīkstie grīdas segumi pieejami tik plašā izvēlē, lai katrs varētu izvēlēties sev tīkamāko risinājumu.

Mīkstie grīdas segumi sniedz vairākas priekšrocības:

  • Laba siltumizolācija nodrošina, ka telpas grīda būs silta arī gada aukstākajos mēnešos. Tā ir iespēja samazināt apkures izmaksas;
  • Skaņas izolācija mazina gan krītošu objektu, gan soļu skaņas telpā;
  • Jāpiemin arī drošības aspekts – ja kāds priekšmets nokrīt uz mīksta grīdas seguma, ir mazāks risks, ka tas saplīsīs vai kā citādi tiks bojāts;
  • Mīkstā seguma ieklāšana ir vienkāršs process;
  • Stilu un materiālu daudzveidība ļaus atrast gaumei un telpai piemērotāko grīdas segumu;
  • Jāpiemin arī augstais komforta līmenis, kas ir viens no pārliecinošākajiem argumentiem, kādēļ izvēlēties mīksto grīdas segumu, kad tiek plānots ne tikai guļamistabas interjers, bet ieklājot to visā mājoklī;
  • Atkarībā no seguma veida un materiāla, visbiežāk tam ir arī vienkāršas kopšanas prasības – segums laiku pa laikam jāizsūknē ar putekļsūcēju.

Mīksto grīdas segumu veidi

Grīdas seguma funkcionalitāte un estētiskās īpašības lielā mērā atkarīgas no tā materiāla.

Dabīgā vilna

Vilnas paklāji ir ekoloģiski un ekskluzīvi. Tiem ir lieliska skaņas un siltuma izolācija, izsmalcināts dizains. Tomēr jāņem vērā, ka paklājs, kā sastāvā ir 100% vilna, uzkrāj daudz putekļu, turklāt arī tā cena ir salīdzinoši augsta. Šo iemesla dēļ ražotāji vilnu apvieno ar citiem materiāliem, piemēram, zīdu vai ar kādu no sintētiskajiem materiāliem.

Sintētiskie materiāli

Mīksto grīdas segumu ražošanā plaši tiek izmantoti arī dažādi sintētiskie materiāli – gan daudzveidīgo dizaina iespēju, gan arī cenas dēļ.

Viens no populārākajiem materiāliem ir akrils, kas gan pēc taustes, gan izskata atgādina vilnu. Akrila paklājiem ir vairākas būtiskas priekšrocības – teicama nodilumizturība, plašas dizainu iespējas un spilgtas krāsas, vienkāršas kopšanas prasības, kā arī augsta izturība. Šādi grīdas segumi ir laba izvēle, kad tiek plānots viesistabas dizains.

Nereti akrils tiek pievienots vilnas un zīda paklājiem, lai paspilgtinātu to krāsas un pagarinātu paklāja kalpošanas laiku.

Citi materiāli, ko izmanto grīdas segumu izgatavošanā, ir polipropilēns, poliamīds, viskoze un citi.

 

Grīdas seguma pamatnes materiāls

Izvēloties piemērotāko grīdas segumu, jāņem vērā arī tā pamatnes veids un materiāls. No tā atkarīgs grīdas seguma praktiskums un ilgtspējība.

  • Viens no grīdas seguma pamatnes viediem ir džuta. Tā ir dabīgā šķiedra – tātad ekoloģisks risinājums. Tomēr jāņem vērā, ka tas nav mitrumizturīgs materiāls, tādēļ ilgstoši atrodoties mitrās telpās, tas var tikt neatgriezeniski bojāts;
  • Gumijas pamatne ir stingra, neslīd un nedeformējas. Lieliski iederas telpās ar intensīvu noslodzi;
  • Izvēloties grīdas segumu ar filca pamatni, nebūs jāuztraucas par mitruma ietekmi. Pamatne ir silta, tādēļ nodrošinās papildu komfortu. Būtiski – tā ir arī izturīga pret mehāniskiem bojājumiem.

Mīkstā grīdas seguma dizains lielākoties ir gaumes jautājums – plašās krāsu, tekstūru un modeļu variācijas ļauj piemeklēt interjeram un telpas veidam vispiemērotāko variantu. Dizainu un krāsu izvēlē ņemiet vērā arī telpas platību – kā zināms, gaiši toņi var telpu padarīt vizuāli plašāku, savukārt tumšāki – to optiski sašaurināt.

Lai izvēlētais  grīdas segums būtu labs risinājums arī ilgtermiņā, ir jāņem vērā arī vairāki praktiski faktori.

  • Praktiskāks risinājums ir īsi vai vidēji gari grīdas seguma sari, piemēram, paklājflīzes būs labs risinājums. Lai arī pūkains paklājs ar garākiem sariem izskatās ļoti skaisti un komfortabli, tā kopšana būs sarežģītāka;
  • Mīksti paklāja sari, lai arī ir patīkami taustei, ir grūtāk tīrāmi;
  • Nozīme ir arī tam, uz kāda veida grīdas segumu plānots klāt. Tā, piemēram, grīdas segums ar džutas pamatni būs lielisks risinājums uz koka grīdām, taču nav piemērots betona grīdām, jo šāda pamatne lieliski absorbē mitrumu. 

Nepieciešama konsultācija piemērotākā grīdas seguma izvēlē? Jautājiet mūsu speciālistiem, kuri sniegs padomus, kā izvēlēties Jūsu vajadzībām atbilstošāko risinājumu.

 

Kontakti

Reaton apdares materiālu veikals: Čiekurkalna 2.līnija 74, Rīga, LV-1026

Rādīt ceļu +371 25777771 apdare@reaton.lv

Reaton apdares materiālu veikala darba laiks:

P-P: 09:00-18:00

S: 10:00-16:00

Sv: slēgts.

mc2 interjera un delikatešu centrs: Krasta iela 68a, Rīga, LV-1019

Rādīt ceļu +371 29723232 (Galleria); +371 20405577 (Decorum) decorum@mc2.lv

mc2 interjera un apdares materiālu nodaļu darba laiks:

P-S: 10:30-19:00
Sv: slēgts.

Pieteikties jaunumiem