Papīra tapetes

Šobrīd veikalos pieejamo sienas apdares materiālu piedāvājums ir plašs, ļaujot ikvienam izvēlēties savām prasībām atbilstošāko risinājumu. Tomēr, neskatoties uz daudzveidīgajām iespējām, tapetes joprojām ir viena no iecienītākajām izvēlēm – lielais materiālu un dizainu klāsts ļauj tās izmantot visdažādākajās telpās un interjeros.

Kā neapjukt plašajā tapešu klāstā? Pirmais un vissvarīgākais faktors, kas jāņem vērā, ir materiāls, no kā tapetes izgatavotas. Mūsdienās šim nolūkam tiek izmantoti visdažādākie materiāli – katram no tiem ir savas īpašības un specifika.

Reaton sadarbības partneru – tapešu ražotāju – kolekcijās iespējams atrast dažādu materiālu un dizainu tapetes. Piedāvājuma klāstā ir kā neuzkrītošas tapetes, kas būs lielisks fons telpā, gan arī risinājumi ar efektīgākiem dizainiem, kas ļaus telpai piešķirt īpašu akcentu. Kolekcijas regulāri tiek papildinātas ar jauninājumiem, ļaujot iepazīties ar dažādu dizainu, stilu un materiālu tapetēm, lai piemeklētu īsto variantu. Vajadzības gadījumā konsultējieties ar mūsu darbiniekiem, kuri ieteiks labāko risinājumu.

 

Papīra tapetes – daudzveidīgs un ekoloģisks risinājums

Papīra tapetes ir viena no senākajām un plašāk izmantotajām iespējām sienu apdarē. Tās var būt gan gludas, gan ar nelielu reljefu. Pieejamas dažādos dizainos un krāsu variācijās – sākot ar animācijas filmu tēliem bērnu istabām, beidzot ar visdažādāko ornamentu, ziedu vai rakstu motīviem.

Ņemot vērā, ka papīrs ir ekoloģiski tīrs materiāls, šāda veida tapetes bērnistabai ir labākais variants, kā arī citās telpās ar minimālu noslodzi. Jārēķinās, ka šis materiāls nav izturīgs pret mitrumu (tādēļ sarežģīti kopjams) un mehāniskiem bojājumiem, kā arī ātri izbalē saulē.

Izvēlei vairāki papīra tapešu veidi:

  • Tapetes ar vienslāņa pārklājumu (simplex) ir vienkāršāks un mazāk izturīgs variants;
  • Tapetes ar divslāņu pārklājumu (duplex) ir uzskatāmas par kvalitatīvāku variantu;
  • Pieejamas arī tapetes ar trīsslāņu pārklājumu – tās ir vieglāk ieklājamas un salīdzinoši izturīgas.

Tāpat tiek ražotas arī ekskluzīvas dizaina tapetes no speciāla papīra. Tās ir dārgākas un to dizaina izstrādē nereti tiek izmantots roku darbs.

Mūsu zinošie speciālisti konsultēs un ieteiks labākos risinājumus no populārākajiem tapešu ražotājiem un sadarbības partneriem – StyleLibary (Arthur Sanderson, Scion, Harlequin), Texdecor (Caselio, Casadeco), Boras Tapeter un KT Exculive.

 

Toņu un dizaina izvēle

Neskatoties uz dažiem trūkumiem, ar ko jārēķinās, izvēloties šo variantu, daudzveidīgais papīra tapešu krāsu un dizainu klāsts ļauj tās izmantot dažādās telpās un interjeros. Ja nemulsina tas fakts, ka papīra tapetes visdrīzāk kalpos īsāku laiku, tā ir iespēja salīdzinoši vienkārši uzburt telpā sev vēlamo noskaņu, veidojot, piemēram, mūsdienīgas viesistabas dizainu.

Taču, lai piemeklētu atbilstošāko tapešu krāsu un dizainu, personīgā gaume noteikti nav vienīgais faktors, ko ņemt vērā. Jānovērtē arī tādi aspekti, kā paredzētā telpas noslodze, funkcijas, apgaismojums, platība un citas nianses. Noteikti jāņem vērā arī optiskos un vizuālos efektus, ko sniedz dažādu krāsu un rakstu kombinācijas.

Piemeklējot tapešu toni un dizainu, ieteicams ņemt vērā vairākas nianses:

  • Nelielās telpās labāk iederas mierīgāki, ne tik intensīvi krāsu toņi. Gaiša krāsa telpu padara vizuāli plašāku. Košākas krāsas šajā gadījumā vislabāk izmantot tikai akcentam;
  • Arī lieli un izteikti raksti vizuāli samazina telpu;
  • Ja ir vēlme optiski paaugstināt griestus, vienlaikus vizuāli nepalielinot pašu telpu, izvēlieties tapetes ar platām, vertikālām svītrām, šo ieteicams ņemt vērā, kad tiek meklētas tapetes viesistabai;
  • Vertikālas, šauras sienas telpā radīs šaurāku sajūtu, taču attiecībā uz griestiem sniegs līdzīgu efektu kā vertikālas, platas svītras – tos padarīs šķietami augstākus;
  • Lai arī tapetes ar košiem, lieliem, dažādu formu rakstiem mēdz izskatīties patiešām gaumīgi, tās nav ieteicams klāt uz visām telpas sienām. Pretējā gadījumā šāds sienas klājums acīm būs pārāk nogurdinošs, tas var radīt arī nomācošu sajūtu;
  • Vienkrāsainas tapetes ir universāls risinājums visdažādākajās telpās un interjeros. Jārēķinās gan ar to, ka uz vienkrāsainām tapetēm vieglāk pamanīt dažādus netīrumus un citus bojājumus, ar ko īpaši jārēķinās papīra tapešu izvēles gadījumā. Šī iemesla dēļ bērnistabā, kur pastāv lielāka defektu iespējamība, labāk līmēt raibas tapetes. Tomēr arī šajā ziņā noteikti nevajadzētu pārspīlēt ar spilgtiem un intensīviem rakstiem.

Vajadzīga dizainera konsultācija vai padoms par projekta īstenošanas tehnisko pusi? Piesakieties individuālajai sarunai, kuras laikā saņemsiet noderīgus padomus Jūsu ieceres veiksmīgai īstenošanai.

Kontakti

Reaton apdares materiālu veikals: Čiekurkalna 2.līnija 74, Rīga, LV-1026

Rādīt ceļu +371 25777771 apdare@reaton.lv

Reaton apdares materiālu veikala darba laiks:

P-P: 09:00-18:00

S: 10:00-16:00

Sv: slēgts.

mc2 interjera un delikatešu centrs: Krasta iela 68a, Rīga, LV-1019

Rādīt ceļu +371 29723232 (Galleria); +371 20405577 (Decorum) decorum@mc2.lv

mc2 interjera un apdares materiālu nodaļu darba laiks:

P-S: 10:30-19:00
Sv: slēgts.

Pieteikties jaunumiem