Grīdas flīzes

Neskatoties uz pieejamo materiālu daudzveidību, flīzes joprojām tiek plaši izmantotas gan sienu, gan grīdu apdarē. Pateicoties dažādiem materiāliem un dizainiem, flīzes var izmantot ne tikai vannas istabās un virtuvēs, bet arī citās telpās. Tām ir plašas pielietojuma iespējas, ļaujot īstenot visdažādākās ieceres.

Jau vairāk nekā 30 gadus Reaton piedāvājumā ir kvalitatīvas, materiālu un dizainu ziņā daudzveidīgas grīdas flīzes gan mājokļiem, gan sabiedriskām telpām. Jūsu izvēlei flīzes no vairāk nekā 30 pasaulē atzītiem ražotājiem, kuru produkciju raksturo augsta kvalitāte un izcils dizains.

 

Grīdas flīzes – plašas iespējas visām vajadzībām

Grīdām piemērotas dažāda veida flīzes. Lai izvēlētos piemērotākās, pirmkārt, ir svarīgi ņemt vērā plānoto grīdas noslodzi.

Izturības ziņā flīzes var iedalīt vairākās kategorijās:

  • Pirmās kategorijas flīzes tiek izmantotas tikai kā sienas flīzes;
  • Otrās kategorijas flīzes (tajās ietilpst, piemēram, stikla flīzes) ir izmantojamas telpās ar nelielu grīdas noslodzi;
  • Trešās kategorijas flīzes piemērotas telpām ar vidēju noslodzi, izmantojamas praktiski visās dzīvojamās telpās;
  • Ceturtās un piektās kategorijas flīzes grīdām pārsvarā izmanto sabiedriskās telpās, kur vērojama lielāka grīdu noslodze, taču tās piemērotas arī mājokļa grīdu apdarei.

Svarīgs aspekts, kas noteikti jāņem vērā, ir materiāls, no kā flīzes izgatavotas. Iepazīstoties ar dažādiem materiāliem un to īpašībām, varēsiet izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko risinājumu.

 

Akmens grīdas flīzes

Grīdas apdarei piemērotas arī akmens flīzes. Visbiežāk tās ietilpst 4. vai 5. izturības kategorijā, kas garantē to ilgmūžību. Mīkstāka akmens (piemēram, kaļķakmens) flīzes vairāk piemērotas telpām, kas pakļautas mazāk intensīvai slodzei.

Keramikas flīzes grīdai

Keramika ir viens no senākajiem un labāk zināmajiem materiāliem ar plašām pielietojuma iespējām. Šāda veida flīzes tiek ražotas no māla un tiek pārklātas ar speciālu glazūru. Pārdošanā gan vienu, gan divas reizes apdedzinātas flīzes. Pamatā tās atšķiras izturības ziņā – divreiz dedzinātās ir izturīgākas, tādēļ kalpos ilgāk.

Keramiskās flīzes pieejamas dažādos dizainos, formās, krāsu toņos, tādējādi ļaujot katram izvēlēties savai gaumei un mājokļa interjeram piemērotāko risinājumu. Turklāt tās ir arī viegli kopjamas. Tomēr jāņem vērā tas, ka, ja keramikas flīzes tiek izmantotas grīdu apdarē, pastāv risks, ka radīsies plaisas to glazūrā, atklājot flīzes māla pamatni.

 

Porcelāna grīdas flīzes

Arī porcelāna grīdas flīzes uzskatāmas par izturīgu risinājumu un parasti ierindojas 4. vai pat 5. slodzes kategorijā. Tās ir izturīgas pret plaisu un skrāpējumu veidošanos, kā arī ir viegli kopjamas. Pieejamas dažādos dizainos un krāsās. Šīs būtiskās priekšrocības padara porcelāna flīzes par vienu no TOP izvēlēm.

 

Stikla flīzes grīdai

Mūsdienīga izvēle grīdu apdarei ir arī stikla flīzes. Tās pieejamas dažādās variācijās – daļa no tām piemērotas telpām ar lielāku noslodzi, daļa – ar mazāku, tomēr pamatā šis variants piemērots lielai daļai dzīvojamo telpu.

Jāņem vērā tas, ka telpās, kur noslodze ir lielāka, labāka izvēle būs zaigojošas flīzes vai stikla flīzes ar lāsumiņiem, jo uz tām būs mazāk redzami skrāpējumi. Visbiežāk tiek izmantotas stika mozaīkas flīzes. Šāda materiāla flīzes ir viegli kopjamas, izmantojot stikla virsmām paredzētu tīrīšanas līdzekli.

 

Svarīgs faktors – flīžu dizains

Nākamais būtiskais kritērijs, kas noteikti jāizvērtē, ir vēlamais flīžu dizains. Kādam interjera stilam Jūs dodat priekšroku? Skandināvu, modernajam, bet varbūt industriālajam vai tradicionālajam? Lai arī kāds produkts Jums vajadzīgs – flīzes virtuvei vai terases apdarei, piemērotus risinājumus noteikti atradīsiet kādā no mūsu grīdas flīžu kolekcijām. Apskatiet mūsu piedāvājumu, iepazīstieties ar jaunākajām tendencēm un ļaujiet daudzveidīgajām iespējām Jūs pārsteigt!

Sadarbības partnerus – flīžu ražotājus – mēs izvēlamies rūpīgi, ņemot vērā iespēju piedāvāt kvalitatīvas, dizainu ziņā daudzveidīgas un modernas flīzes dažādām gaumēm un vajadzībām. Daļa flīžu ražotāju piedāvā kāda noteikta stila flīzes – apskatiet jaunākās kolekcijas mūsu veikalos, smelieties iedvesmu un izvēlieties savām vajadzībām piemērotāko risinājumu! Mūsu pārstāvētie ražotāji: Emilceramica group, Imola ceramica, Fap Ceramiche, Gardenia Orchidea, Lasselsberger group (RAKO), Refin Ceramiche, Ceramik Paradyz, Natucer, Cevica, Keraben Grupo, Appiani, Classe Mosaici, I Conci.

 

Kvalitatīva flīžu ieklāšana ilgtspējīgam rezultātam

Lai izvēlētās flīzes kalpotu ilgi un labi, svarīga ir ne tikai to kvalitāte, bet arī pareiza ieklāšanas tehnoloģija. Iesakām sadarboties ar profesionāliem meistariem, kuri uzticēto darbu izdarīs atbilstoši augstākās kvalitātes prasībām.

Kontakti

Reaton apdares materiālu veikals: Čiekurkalna 2.līnija 74, Rīga, LV-1026

Rādīt ceļu +371 25777771 apdare@reaton.lv

Reaton apdares materiālu veikala darba laiks:

P-P: 09:00-18:00

S: 10:00-16:00

Sv: slēgts.

mc2 interjera un delikatešu centrs: Krasta iela 68a, Rīga, LV-1019

Rādīt ceļu +371 29723232 (Galleria); +371 20405577 (Decorum) decorum@mc2.lv

mc2 interjera un apdares materiālu nodaļu darba laiks:

P-S: 10:30-19:00
Sv: slēgts.

Pieteikties jaunumiem