Mozaīkas flīzes

Vai zinājāt, ka mozaīka kā funkcionāls mākslas darba veids bija zināms jau 5. gadsimtā pirms mūsu ēras? Ir pagājis daudz laika, tomēr šis sienu un grīdu dekorēšanas veids joprojām ir aktuāls.

Mozaīkas lieliski iederas virtuvēs, vannas istabās un citās telpās, piešķirot tām īpašu akcentu. Reaton piedāvājumā ir keramikas, dabiskā akmens, kā arī stikla mozaīkas flīzes. Iespējams iegādāties kādu no jau gatavajiem, mūsu kolekcijās iekļautajiem dizainiem vai pasūtīt Jums vēlamo motīvu, lai saņemtu unikālu risinājumu.

Mozaīka ir lielisks interjera papildinājums, turklāt arī ļoti praktisks – viegli kopjams, izturīgs pret mitrumu un  UV starojumu, kas nozīmē, ka flīžu krāsa neizbalē daudzu gadu garumā.

 

Būtiski aspekti – forma un izmērs

Lai flīzes mozaīka lieliski iekļautos Jūsu izsapņotajā interjerā, svarīgi izvēlēties atbilstošu flīžu formu un izmēru.

Flīzes tiek kārtotas noteiktā veidā, lai veidotos vēlamais motīvs vai attēls, tādēļ to skaits un izmērs atkarīgs no idejas, ko vēlaties īstenot.

Runājot par formu – kvadrātveida flīzes ir standarta izvēle, taču ar to piedāvājums neaprobežojas – pieejamas arī taisnstūrveida, apaļas, ovālas, kā arī rombveida flīzes.

Kas attiecas uz toņu izvēli, arī te iespējams ļauties fantāzijas lidojumam. Pateicoties plašajam dizainu, toņu un faktūru klāstam iespējams īstenot visdažādākās ieceres.

Plašas izmantošanas iespējas

Mozaīkas flīzēm ir plašs pielietojums.

  • Šādas flīzes ir ideāls variants, kad tiek plānots vannas istabas dizains. Ar šādām flīzēm var izklāt vannas vai duškabīnes zonu, tāpat iespējams tās kombinēt ar vienkrāsainām flīzēm, lai iegūtu skaistu akcentu. Iespējams noklāt tikai vienu sienu, lai radītu gaumīgu kontrastu.
  • Virtuvē mozaīkas flīzes visbiežāk tiek izmantotas darba zonā, taču tā noteikti nav vienīgā iespēja. Jūs varat ar mozaīku izmantot uz grīdas, ieklājot kādu grīdas daļu, piemēram, ēdamzonā.
  • Mozaīkas flīzes lieliski var izmantot arī citās telpās, kā arī pielietot kā āra flīzes, piemēram, terašu un balkonu rotāšanai.

Lai arī kāda būtu Jūsu iecere, mūsu speciālisti ieteiks Jums labākos risinājumus teicamam rezultātam.

 

Flīžu materiāls

Jāņem vērā arī flīžu materiāls. Lai izvēlētos piemērotāko risinājumu, meklējot flīzes vannas istabai, terasei vai jebkurai citai vietai, izvērtējiet pieejamo variantu specifikāciju.

Keramikas flīzes

Viena no labāk zināmajām opcijām ir keramikas flīzes. Tās pieejamas dažādos toņos un dizainos, ir izturīgas un viegli kopjamas.

Stikla flīzes

Īpašu akcentu telpai piešķirsiet, ja izmantosiet mozaīkas flīzes, kas izgatavotas no stikla. Tās pieejamas dažādās krāsās un formās, noturīgas pret pelējuma veidošanos, izturīgas pret mitrumu, vienkārši kopjamas.

Dabīgā akmens mozaīka

Dabīgais akmens uzskatāms par vienu no prestižākajiem un izturīgākajiem apdares materiāliem.

Akmens flīzes var izmantot dažādos interjeros, gan sienu, gan grīdu apdarē. Piemērotas arī ārtelpām, piemēram, terasei vai balkonam. Materiāls ir izturīgs, ar augstu noturību pret mehāniskām, ķīmiskām un temperatūras ietekmēm.

 

Citi svarīgi aspekti, kas jāņem vērā

Vēl daži  būtiski aspekti, ko ņemt vērā, lai izvēlētos piemērotāko risinājumu:

  • Nodilumizturība ir svarīga, ja ir aktuāla grīdas flīžu iegāde. Saskaņā ar Eiropas standartu nodilumizturību apzīmē ar burtiem ‘’PEI’’. Tā, piemēram, 1. grupas flīzes piemērotas telpām ar minimālu noslodzi, savukārt 4. un 5. grupas flīzes – telpās ar vidēji intensīvu vai intensīvu slodzi. Izvēloties grīdas flīzes, jāņem vērā arī to pretslīdes īpašības;
  • Būtisks faktors ir arī noturība pret vides, ķīmisko un mehānisko ietekmi. Īpaši būtiski tas ir, izvēloties flīzes ārtelpām, kā arī virtuvei, vannas istabai un citām telpām, kur vērojama lielāka ķīmisko līdzekļu, mitruma u.c. faktoru iedarbība;
  • Lai zinātu, kāds ir vajadzīgais materiāla daudzums, ir jāveic precīzi mērījumi un aprēķini. Ieteicams flīzes iegādāties ar nelielu rezervi. Ja nav pārliecības, ka aprēķini veikti korekti, jautājiet padomu mūsu speciālistiem;
  • Ne mazāk nozīmīgs faktors ir arī mozaīkas flīžu cena. Tas, cik izmaksās Jūsu idejas īstenošana, atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, materiāla, klasifikācijas, dizaina un ražotāja.

Mūsu kolekcijās atradīsiet daudzveidīgu iespēju klāstu Jūsu ideju īstenošanai telpās un arī ārpus tām. Apskatiet mūsu piedāvājumu, smelieties iedvesmu vai izdomājiet paši savu motīvu un veiciet individuālu pasūtījumu.

Ja vajadzīga konsultācija par veiksmīgākā risinājuma izvēli, jautājiet padomu mūsu speciālistiem. Individuālas konsultācijas laikā tiks izzinātas Jūsu vēlmes un vajadzības, lai piemeklētu tām atbilstošu risinājumu.

Kontakti

Reaton apdares materiālu veikals: Čiekurkalna 2.līnija 74, Rīga, LV-1026

Rādīt ceļu +371 25777771 apdare@reaton.lv

Reaton apdares materiālu veikala darba laiks:

P-P: 09:00-18:00

S: 10:00-16:00

Sv: slēgts.

mc2 interjera un delikatešu centrs: Krasta iela 68a, Rīga, LV-1019

Rādīt ceļu +371 29723232 (Galleria); +371 20405577 (Decorum) decorum@mc2.lv

mc2 interjera un apdares materiālu nodaļu darba laiks:

P-S: 10:30-19:00
Sv: slēgts.

Pieteikties jaunumiem